Suroviny
- švestkový džem 200 g
- portské víno 4 PL
- kuřecí játra 500 g
- máslo 400 g
- cibule 2
- česnek 2 stroužky
- tymián 1 snítka
- rozmarýn 1 snítka
- smetana ke šlehání 4 PL
- bílé víno
- chilli vločky
- sůl
- pepř
Postup
- Játra důkladně očistíme a pokrájíme na menší kousky. Lžíci másla rozehřejeme ve velké hluboké pánvi. Přidáme játra, cibuli a orestujeme dozlatova. Přidáme česnek, tymián, rozmarýn a minutu opékáme. Těsně před koncem restování k játrům přilijeme bílé víno a necháme částečně odpařit.
- Vyndáme snítky bylinek a játra přesuneme do mísy a rozmixujeme do hladka. Přidáme smetanu a zbývající pokrájené máslo (může být i předem rozpuštěné). Osolíme a opepříme. Znovu vše důkladně promixujeme. Přecedíme.
- Paštiku rozdělíme na dvě části. Do jedné zamícháme švestkový džem. Rozdělíme ji do malých misek nebo dáme do jedné velké a povrch uhladíme. Švestkový džem povaříme s portským vínem. Přelijeme paštiku a dáme do lednice vychladit.
- Druhou paštiku smícháme dle chuti s chilli vločkami.
Autor receptu: Tereza Beranová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!