Suroviny
- hladká mouka 400 g
- pivo 250 ml
- Hera
- jablka 8
- skořicový cukr 4 sáčky
- cukr krystal
- vejce
Postup
- Z ingrediencí ručně uhněteme těsto, které zabalíme do celofánu a dáme odležet cca na 1 hodinu do lednice.
- Jablka oloupeme, nastrouháme, přidáme skořicový cukr a cukr krystal. Těsto si rozdělíme na čtyři díly, které vyválíme, poté plníme jablky. Okraje těsta pomažeme vejcem, aby nám těsto při balení lépe drželo.
- Vrch promícháme, aby nám při pečení štrúdl nepraskl. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 20–25 minut.
Autor receptu: Irena Balková
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!