Suroviny
- kuřecí prsa 600 g
- tagliatelle
- sterilované žampiony
- niva
- smetana ke šlehání 600 ml
- česnekový olej
- olivový olej
- rozmarýn
- parmazán
- bazalka
- sůl
- pepř
Postup
- Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Na pánev dáme olivový olej a osmažíme kuřecí maso, přidáme větvičku rozmarýnu, dle chuti můžeme přidat i trochu česnekového oleje. Ve druhé pánvi si osmažíme nakrájené žampiony, lehce osolíme.
- Mezitím si uvaříme těstoviny dle návodu. Osmažené žampiony přidáme ke kuřecímu masu a zalijeme smetanou. Nakonec přidáme nivu a necháme rozpustit.
- Uvařené těstoviny smícháme s omáčkou. Při podávání posypeme parmazánem a ozdobíme lístky bazalky.
Autor receptu: Viktor Agateljan