Suroviny
- bageta (nejlépe ciabatta) 1
- Bazalkové pesto
- rajčata 5 velkých
- bazalka
- česnek 2 stroužky
- balzamikový ocet
- olivový olej
- ricotta
- sůl
- pepř
Postup
Na suché pánvi opražte plátky bagety z obou stran, dokud nebudou krásně zlaté a křupavé. Rajčata omyjte, odstraňte stopky a nakrájejte je na malé kostičky. Česnek oloupejte a promáčkněte přes česnekový lis.
Bazalku natrhejte na menší kousky (nekrájejte ji najemno, protože to by ztratila svou vůni). V míse smíchejte nakrájená rajčata, nasekaný česnek, bazalku, 2-3 lžíce olivového oleje a špetku soli a pepře.
Na opečené plátky chleba rozetřete bazalkové pesto, na to vrstvu ricotty, a poté na každý plátek naneste rajčatovou směs. Pokapejte každou bruschettu trochou balzamikového octa a případně ještě dochuťte solí a pepřem podle chuti.
Autorka receptu: Beáta Králová