Suroviny
- hovězí maso 500-1000 g
- slanina 250 g
- červené víno 500-750 ml
- hovězí vývar 500 ml
- mrkev 1-2
- žampiony 200-300 g
- cibule 1
- česnek 2 stroužky
- bobkový list
- rajský protlak 2-3 PL
- tymián
- hladká mouka
- Máslo
- olej
- sůl
- pepř
Postup
- Orestujeme nakrájenou slaninu a dáme ji stranou. Nakrájíme si maso a na cibuli necháme zatáhnout, zalejeme vývarem a vínem a necháme cca 3 hodiny vařit, pravidelně mícháme. Hodinu před koncem vaření přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a vaříme dál.
- Jakmile jsou maso i mrkev měkké, tak si osmažíme žampiony. Když je vše uvařené, smícháme dohromady a zredukujeme nebo naředíme omáčku dle potřeby. Podáváme s libovolnou přílohou.
Autor receptu: Anna Pásková