Suroviny
- hovězí kližka 1,5 kg
- hladká mouka 50 g
- červená paprika 50 g
- sůl 1 PL
- sádlo 2 PL
- cibule 2
- česnek 2 stroužky
- mrkev 3
- petržel 2
- celer 300 g
- červené víno 200 ml
- drcený kmín
- majoránka
- tymián
- bobkový list 3
- nové koření 5 kuliček
- pepř celý 5 kuliček
- brambory 1,5 kg
- Máslo 50 g
- smetana 100 ml
Postup
- Maso obalíme v hladké mouce a paprice a na pánvi zprudka opečeme, aby se zatáhlo ze všech stran. Maso vyjmeme a orestujeme kořenovou zeleninu. Vrátíme maso a zalijeme červeným vínem.
- Necháme odpařit alkohol a zalijeme vodou. Na konec přidáme bylinky a sůl. Dáme péct do trouby na 200 °C, pečeme hodinu do změknutí masa. Podáváme s bramborovou kaší. Brambory uvaříme doměkka, přidáme máslo, smetanu a vyšleháme dohladka.
Autor receptu: Ljuba Jarusevyč / Janáková