Suroviny
- losos 300 g
- sůl 150 g
- cukr 150 g
- červená řepa 1
- kopr 1 hrst
Dresing
- kopr 20 g
- dijonská hořčice 4 PL
- jablečný ocet 4 PL
- med 4 PL
- slunečnicový olej 4 PL
- cukr 2 PL
- celozrnná bageta 1
Postup
- Lososa očistíme, zbavíme kůže, vyndáme případné kosti. Lososa omyjeme a osušíme. Nakrájíme nahrubo čerstvý kopr. Sůl, cukr a kopr smícháme. Připravíme nádobu s víčkem, do které na dno dáme část připravené směsi, na ni položíme očištěného lososa a zasypeme zbytkem solné směsi.
- Nádobu uzavřeme a dáme do lednice marinovat minimálně na 24 hodin. Na dresing všechny ingredience smícháme.
- Bagetu nakrájíme na malé kousky a opečeme na suché pánvi. Na bagetku položíme plátek lososa. Dresing připravíme do misky, aby si ho každý přidal dle chuti.
Autor receptu: Petra Studničková