Suroviny
Postup
- Oloupeme a nahrubo nakrájíme cibuli. Ve větším hrnci rozehřejeme máslo a začneme restovat cibuli až dozlatova. V konečné fázi přidáme oloupaný a najemno nasekaný česnek. Z velkého množství cibule vám zůstane asi tak jedna pětina, zalijeme vývarem, uvedeme k varu a pak stáhneme a necháme vařit.
- Když je cibule téměř rozvařená, přidáme víno a necháme projít varem. Okořeníme solí a pepřem. Bagety nakrájíme na plátky a zlehka opečeme na másle.
- Nalijeme do misek a hojně zasypeme sýrem, který se krásně ve vroucí polévce rozpouští. Podáváme s opečenými bagetkami.
Autor receptu: Iveta Svobodová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!
RECEPT: Francouzská cibulačka s tymiánem a šumivým vínem podle Zdeňka Pohlreicha