Focaccia
- hladká mouka 600 g
- voda 480 ml
- droždí 12 g
- sůl 12 g
- olivový olej 3 PL
Postup
- Smícháním všech ingrediencí vytvoříme kynuté těsto. Dáme kynout na hodinu. Poté těsto zpracujeme do pekáčku vymazaným olivovým olejem. Rukama vytvoříme otisky v těstu takové důlky. Poté můžeme ozdobit bylinkami. Dáme odpočinout ještě na 20 minut, poté pečeme na 210 °C 20–30 minut. Necháme vychladnout.
- Bazalkovou ricottu si připravíme spojením ricotty, bazalky, soli a pepře. Vše spolu rozmixujeme až nám vznikne krásná krémová zelená pomazánka. Naši focacciu si rozkrájíme na poloviny, natřeme pomazánkou a přidáme pršut nebo šunku.
Autor receptu: Lenka Kelemenová