Suroviny
- kachní stehna 5
- sůl 1 ML
- kmín 1 ML
- cibule menší
- světlé pivo 100 ml
- voda 150 ml
- karlovarský knedlík
- houskový knedlík
Červené zelí
Bílé zelí
Postup
- Kachnu důkladně opláchneme a osušíme. Zevnitř i zvenku ji osolíme a okmínujeme, podlijeme pivem a vodou. Pečeme v troubě vyhřáté na 150 °C přibližně 2,5 hodiny.
- Během pečení pravidelně přeléváme výpekem. Nakonec sundáme alobal, zvýšíme teplotu na 190 °C a dopečeme dozlatova (asi 30 minut).
Červené zelí
- Zelí nakrájíme na jemné nudličky. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme zelí, osolíme a opepříme. Krátce orestujeme, podlijeme vodou a přidáme cukr a ocet.
- Přikryjeme a dusíme do měkka (cca 30 minut). Podle chuti dochutíme cukrem, octem nebo solí.
Bílé zelí
- Stejným způsobem připravíme i bílé zelí, nakrájíme, zpěníme cibuli, přidáme zelí, sůl a kmín. Podlijeme vodou, přidáme cukr, ocet a dusíme do měkka. Na závěr dochutíme dle libosti.
- Na talíř dáme pečenou kachnu s křupavou kůží, kopeček červeného a bílého zelí a plátky karlovarského i houskového knedlíku. Přelijeme výpekem z kachny.
Autor receptu: Sarah Horáková
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!