Suroviny
- hladká mouka (bio) 125 g
- studené máslo 100 g
- strouhaný parmazán 100 g
- vejce 1
- plnotučné mléko trochu
K dokončení
- žloutek 1
Bylinkové máslo
- máslo 1 kostka
- nasekané bylinky ((pažitka, petržel, medvědí česnek))
Postup
- Předehřejeme troubu na 180 °C. Těsto vypracujeme nejlépe ručně. Na vál si nasypeme odměřenou mouku, také koření, vejce, nastrouhaný sýr a mléko. Postupně rukama zpracujeme, teplem máslo trochu povolí a půjde to snadno.
- Těsto potom vyválíme, rádlem nebo nožem nakrájíme na pravidelné proužky a poskládáme na plech vyložený pečicím papírem.
- Vidličkou rozmícháme žloutek, následně tyčinky potřeme a posypeme je podle libosti semínky, trochou parmazánu a vločkovou solí. Pečeme 15–20 minut do zezlátnutí.
Bylinkové máslo
- Změklé máslo dáme do misky a vyšleháme metličkou. Nasekáme bylinky podle chuti, např. pažitku, petržel, medvědí česnek. Oloupeme česnek a prolisujeme ho. Připravené bylinky a česnek přidáme do vyšlehaného másla, osolíme a opepříme.
- Na vále si rozložíme potravinovou fólii a dáme na ni připravené máslo. Zabalíme, dáme do alobalu a uložíme do lednice.
Autor receptu: Markéta Kaplanová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!