Ciabatta
- hladká mouka 500 g
- voda 300 ml
- droždí 1 sáček
- olivový olej 6 PL
Vajíčková pomazánka
- čerstvý sýr
- vejce 2-3
- sůl
- pepř
Tuňáková pomazánka
Pažitková pomazánka
Česneková pomazánka
- česnek nastrouhaný
- pomazánkové máslo
- tavený sýr 1 trojúhelník
- sůl
- pepř
Postup
Ciabatta
- Vše smícháme dohromady, necháme kynout min 3-4 hodiny.
- Párkrát přehodíme během kynuti. Na plech vyložený pečicím papírem vytvoříme 2 šály z těsta. Pečeme 25 minut na 220 stupňů.
Vajíčková pomazánka
- Vejce uvaříme natvrdo, poté oloupeme a utřeme s pomazánkovým máslem.
- Osolíme a opepříme.
Tuňáková pomazánka
- Pomazánkové máslo smícháme s tuňákem.
- Osolíme a opepříme.
Pažitková pomazánka
- Čerstvý sýr smícháme s nadrobno nakrájenou pažitkou.
- Osolíme a opepříme.
Nivová pomazánka
- Smícháme máslo s nastrouhanou nivou.
- Osolíme a opepříme.
Česneková pomazánka
- Nastrouhaný česnek smícháme s pomazánkovým máslem a sýrem.
- Osolíme a opepříme.
Autor receptu: Lenka Martincová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!