Suroviny
- kokosové mléko 500 ml
- vanilkový cukr (vanilkový lusk + cca 20g cukru moučka) 1
- kukuřičný škrob 35 g
- borůvky 200 g
- cukr
- škrobová moučka
Postup
- Do menšího hrnce nalijeme 2/3 kokosového mléka, přidáme vanilku (nebo vanilkový cukr) a za občasného míchání necháme dojít na mírném ohni k varu. Mezitím do hrnečku nebo jiné nádoby nalijeme zbytek kokosového mléka, přidáme kukuřičný škrob a nejlépe metličkou rozmícháme, ať tam nejsou kousky.
- Jakmile se mléko v hrnci začne vařit, nalijeme do něj škrobovou směs a za stálého míchání vaříme. Škrob nesmí být v pudinku cítit. Vypneme a dle chuti dosladíme, ale pudink by neměl být moc sladký, bude u něj sladká zmrzlina, ovoce.
- Pudink rozdělíme do mističek nebo menších zavařovacích skleniček a necháme vychladnout.
- Dáme do hrnce sáček mraženého ovoce (maliny/borůvky/lesní směs), přidáme 6–8 lžic vody a 2 lžíce cukru. Jakmile ovoce trochu povolí, tak přidáme 1 lžíci škrobu a důkladně mícháme, než začne houstnout, aby se nepřipálila.
Autor receptu: David Kohout