Suroviny
- jarní cibulka
- chřest
- medvědí česnek
- kokosová smetana
- tymián
- himalájská sůl
- lahůdkové droždí
- ghí
- dužina z mladého kokosu
- sójová omáčka
- provensálské koření
- jedlé květy
- kváskový chleba (sezamový bezlepkový)
- tahini
- kimchi
Postup
- Orestujeme cibulku na ghí, přidáme nakrájený chřest, zalijeme kokosovou smetanou a vodou (vody přidáme dle kýžené hustoty), přidáme himálajskou sůl a lahůdkové droždí a vaříme 20 minut. Po důkladném provaření rozmixujeme. Nazdobíme kokosovým jerky a jedlými květy.
- Dužinu z mladého kokosu nakrájíme na tenké nudličky anebo na malé čtverečky a orestujeme na ghí, dochutíme tamari omáčkou. Chvíli restujeme na střední výkon a pak posypeme provensálským kořením. Ještě chvíli restujeme, mícháme, a jakmile začne kokosová dužina křupavět, jsme hotovi.
- Fermento pesto uděláme v sekáčku či robotu, smícháme tahini a kimči v poměru 40 : 60.
- Chléb upečeme na 200 °C po dobu 35 minut.
Autor receptu: Kateřina Rae a Atrey Rae