Suroviny
- rybí filet 400 g
- salátová okurka 1/2
- rajče 2
- červená cibule 1
- ananas 1/2
- koriandr 1 svazek
- chilli papričky 1
- limetková šťáva z 6 - 8 ks
- tortilové chipsy
- čedar
- sůl
- pepř
Postup
- Rybí filety zbavíme kůže a nakrájíme na drobné kostičky, vložíme je do misky (nepoužívat kovovou misku) a zalijeme limetkovou šťávou tak, aby byly všechny kousky ryby ponořené. Misku zakryjeme a uložíme do lednice na 60 minut, v závislosti na velikosti kousků masa. Čím větší kousky, tím delší dobu marinování potřebují.
- Okurku nakrájíme na malé kostičky. Pokud je okurka mladá, můžeme ponechat slupku pro lepší chuť i zachování vitaminů. Stejným způsobem nakrájíme rajčata, cibuli a ananas. Koriandr i papričku nasekáme najemno.
- Všechny připravené ingredience smícháme s marinovanou rybou v limetkové šťávě (šťávu necedíme) a podle chuti dochutíme solí a pepřem. Pokrm ihned podáváme s tortillovými chipsy zapečeným čedarem.
Autor receptu: Radek Karkys
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!