Suroviny
- čokolada 300 g
- Máslo 220 g
- vejce 4
- hladká mouka 4 PL
- cukr 1/2 šálku
- čokoládové bonbóny
- mražené ovoce
- zmrzlina
- sůl
Postup
- Čokoládové bonbóny dáme do mrazničky – klidně i den dopředu. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem. Do čokoládové směsi přidáme vejce, žloutky, mouku, cukr, sůl a zamícháme. Směs rozdělíme do formiček a do středu dáme mražený čokoládový bonbon. Pečeme na 220 °C cca 12 minut.
- Mezitím na pánvi rozpustíme mražené ovoce. Koláčky po vyndání z trouby necháme stát minutku venku. Opatrně je vyklopíme na talíř. Podáváme se zmrzlinou a polité horkým ovocem.
Autor receptu: Kevin Simonides