Suroviny
Na toasty
- česnek stroužek
- mořská sůl
- olivový olej
Focaccia
- voda 550 ml
- droždí
- třtinový cukr 1 PL
- mouka 550 g
- sůl 3 ML
- olivový olej 1 PL
Postup
- Maso nakrájíme na tenké plátky a necháme krátce zmrznout. Pak maso osolíme, opepříme a nasekáme nadrobno, ale nemeleme. Žloutek osolíme, přidáme kapku citronové šťávy, hořčici a umícháme s olejem a česnekovou majonézou. Do masa přidáme osušené kapary a dochutíme troškou majonézy a petrželí.
- Toasty potřeme olejem a opečeme z obou stran. Potřeme česnekem a osolíme. Hotovou batutu rozdělíme na talíře a ozdobíme artyčokem a zbytkem majonézy. Servírujeme s toastem.
Focaccia:
- Vše promícháme a necháme kynout 1–2 hodiny v lednici.
- Poté necháme kynout ještě 2 hodiny v pekáči. Pečeme 20–25 minut na 220–250 °C.
Autor receptu: Arleta Krausová