Suroviny
- hovězí špička (Argentina)
- hořčice
- worcesterová omáčka
- maldonská sůl
- máslo
Postup
- Maso odblaníme ostrým nožem. Pokusíme se neporušit svalovinu. Naložíme den předem do hořčice s worcesterem. Necháme při pokojové teplotě minimálně hodinu před tepelnou úpravou, klidně i déle – maso musí mít pokojovou teplotu.
- Zatáhneme ideálně na grilu nebo pánvi ze všech stran. Zapíchneme teploměr. Pak dáme na gril nebo do trouby na 200 °C. Hlídáme, aby vnitřní teplota byla 50 °C. Poté vyndáme, necháme 10 minut odpočinout.
- Vezmeme velké prkýnko a ostrým nožem nakrájíme na úzké plátky. Dáme na to máslo a posolíme vločkovou solí. Zamícháme rukama jako salát – to je ta nejlepší část.
Autor receptu: Daniel Hanka
Přehrajte si exkluzivně první díl nové rozpálené show Česko na grilu na prima+