Suroviny
- meloun
- prosciutto 24 kus
- salátové listy
- olivový olej
- ocet
- pepř
- sýr pecorino
Postup přípravy
Ingredience:
1 meloun Cantaloupe (ovoce menší než vodní meloun, oranžová dužina, semínka ve střední části, hnědozelená kůra, velikost asi jako grep)
24 tenkých plátků prosciutto
salátové listy na ozdobu
extra virgin olive oil
ocet
sůl a pepř
sýr pecorino
Postup
Meloun rozřízneme podélně na půlku a vybereme lžící semínka. Každou půlku nakrájíme na šest půlměsíčků a ostrým nožem opatrně ořízneme kůru melounu z každého z nich. Pak je rozpůlíme tak, aby každý kousek měl rovnou plošku, na kterou může být umístěn na talíři a špičku. Každý kousek obalíme v plátku prosciutta, aby špička melounu byla vidět.
Omyjeme listy salátu (jakýkoli salát dle chuti, můžete také nakrájet, pokud jsou listy velké, zalijeme trochou olivového oleje, dochutíme octem, solí a pepřem.
Salátové listy umístíme doprostřed talíře a posypeme “hoblinkami” sýru pecorino. Kousky melounu obalené v prosciuttu rozestavíme okolo salátu a servírujeme.
Pokrm je lehký a lahodný, mix chutí nezvyklý, výborné pro horké letní dny a sklenku vychlazeného rose k tomu :)