Suroviny
Postup přípravy
1
Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit
Uvařené prošťoucháme, přidáme máslo a hladkou mouku a necháme propařit na hodně mírném ohni asi dvacet minut
2
Mezitím si připravíme maso
Prsa opepříme, osolíme a dáme zprudka osmažit na rozpálenou pánev (nejprve kůží dolů)
3
Škubánky vymodelujeme do požadovaných tvarů a dáme je na pánvičku osmažit z obou stran
Maso nakrájíme na tenounké plátky a přeložíme do pekáče
Hotové škubánky s masem necháme dodělat a prohřát ve vyhřáté troubě
4
Z povidel a omáčky demi-glace na pánvičce vymícháme švestkovou omáčku
Dochutíme solí, citronovou šťávou apod
Hlavní chodPřírodní roštěná s rýžípostup: Roštěnky osolíme, opepříme a lehce poprášíme moukou
Nakrájíme si cibuli a orestujeme ji do světle hněda
Pak přidáme roštěnky a dusíme je na mírném ohni do měkka, podléváme
Je-li maso měkké, tak plátky vyndáme, cibulový základ prolisujeme přes sítko a doděláme šťávu k roštěné
K masu podáváme dušenou rýži