Suroviny
Postup přípravy
- Troubu rozehřejte na 190 °C. Housky nakrájejte na kostky a dejte je do mísy. Vajíčka prošlehejte v misce s mlékem a smetanou a zalijte jimi kostky housek. Nechte je 5 minut máčet. Zatím několikrát důkladně operte špenát a nechte ho na cedníku okapat. Ze snítek oregana otrhejte lístečky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- Na pánvičce zahřejte máslo, a když začne pěnit a vonět, přidejte cibuli a smažte ji do světle zlata. Přisypte česnek a ještě minutu smažte na mírném ohni tak, aby příliš nezměnil barvu a nezhořkl.
- Cibuli s česnekem nechte krátce zchladnout a poté je vmíchejte k houskám společně s tofu, nakrájeným na kostky, a s listy špenátu a oregana. Osolte a opepřete.
- Pekáček vymažte máslem, přemístěte do něj nádivku a pečte ji v troubě asi 35 minut dočervena. Nádivku podávejte nakrájenou na řezy s vařenými bramborami posypanými pažitkou nebo s hlávkovým salátem.
- Prima tip: Nahraďte špenát mladými kopřivami, ty jsou ještě svěžejší.