Head
- knäckebrot 5 plátků
Obalovaný hermelín
- sýr 1 kus
Celerový krém
- citronová šťáva 1 dávka
Zapečený toust s nivovou pěnou
- toust 5 kusů
Celerový krém
- vlašské ořechy 1 dávka
Postup přípravy
Smetanu smícháme s pomazánkovým máslem, pomažeme jí plátek knackebrotu, který poklademe natrhanou sušenou šunkou (lépe se to jí), a ozdobíme zeleným chřestem (který předtím povaříme 3 minuty ve vroucí vodě).Zapečený toust s nivovou pěnou
postup: Nivu nastrouháme najemno, přidáme 2 lžíce mléka, namažeme toustový chléb a ozdobíme ho vlašským ořechem. Zapečeme 10 minut v předehřáté troubě.Celerový krém
postup:Celer uvaříme do poloměkka, nastrouháme najemno a osolíme, přidáme do pomazánkového másla. Přisypeme namleté vlašské ořechy, zakápneme citronovou šťávou. Podáváme vychlazené s pečivem či v malém množství samotné jako chuťovku.Obalovaný hermelín
postup:Hermelín rozpůlíme, doprostřed vložíme kolečko šunky a sýra. Přiklopíme, namažeme pomazánkovým máslem (případně ochutíme kořením), obalíme v oříšcích a krájíme na osminky či čtvrtky.