Head
- pršut 100 g
Na bylinkovou palačinku
- mléko 200 ml
Head
- listové těsto 1 dávka
- žloutek 1 dávka
Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto
Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout
Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce
2
Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru
Pečeme v předehřáté troubě 30 minut
Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem
Pocukrujeme
3
Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému
Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink
Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky
Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vaření Hlavní chod:Pork Wellington, šťouchaný bramborpostup: Nejdříve si připravíme palačinku
Poté maso zprudka opečeme ze všech stran na pánvi, osolíme, opepříme a po zatáhnutí ihned přeložíme na talíř a necháme odpočinout
Důležité je, aby se maso na pánvi opravdu jen zatáhlo a nepropeklo
Houby nasekáme najemno, osolíme, opepříme a na trošce másla zbavíme veškeré vody (můžete dělat i s jemně nasekanou cibulkou, bylinkami, vínem)
Dáme stranou a necháme vychladnout
Na potravinovou fólii rozložíme plátky šunky tak, aby vystačily na zábal celé panenky, na šunku rozložíme předem připravenou palačinku, na ni naklademe připravenou houbovou směs a nakonec panenku
Vše zabalíme do fólie a vytvoříme těsný, kompaktní válec, kterému zatočíme konce, aby vše drželo pohromadě
Dáme na deset minut do ledničky
Mezitím si vyválíme listové těsto na co nejtenčí vrstvu
Tvar by měl odpovídat velikosti balíčku v lednici, každopádně si nechte dostatečnou rezervu
Vybalte masový balíček a položte jej doprostřed
Okraje těsta se pak namažou rozšlehanými žloutky a zabalí
Přebytečné konce se odřežou, všechny spoje i celý povrch se zase potře žloutky
Pečeme na 200 °C asi 25–30 minut v předem vyhřáté troubě na plechu s pečicím papírem
Maso se nejlépe krájí studené, jinak se poměrně rozpadá
Teplé podáváme se šťouchanými brambory