Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Polévka z řapíkatého celeru

4 porce
do 30 minut
Polévka z řapíkatého celeru
Polévka z řapíkatého celeru Autor: Michal Šajmir
Zatímco v Čechách je doma spíše bulvový celer a řapíkatý je pro nás celkem novinkou, v Americe je to přesně obráceně. Vyzkoušejte svěží celerové řapíky v této jednoduché polévce, bude vám chutnat...
Reklama
Reklama

Postup

  1. Na másle mírně osmahněte nadrobno nasekanou cibuli. Přidejte omytý řapíkatý celer nakrájený na 11,5 cm velké kousky a po cca 23 minutách přisypte na kolečka nakrájenou mrkev.
  2. Po krátkém zarestování zalijte zeleninovým vývarem, přídejte zázvor nakrájený na tenké plátky, osolte a vařte do změknutí.
  3. Následně vyndejte 1/3 uvařené mrkve a celeru děrovanou lžící ven a nechte stranou.
  4. Zbytek rozmixujte tyčovým mixérem, dochuťte pepřem, muškátovým oříškem, zalejte smetanou a podle potřeby dosolte.
  5. Dejte zpět do hrnce vařenou mrkev s celerem a nechte společně prohřát.
  6. Ozdobte čerstvou nasekanou petrželovou natí.
Reklama

www.michalsajmir.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama