Head
Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto. Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout. Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce. 2. Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem. Pocukrujeme.3. Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému. Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink. Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky. Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vaření
Polévka:Polévka s domácími nudličkami
postup:1. Do litru vody dáme uvařit kosti s novým kořením a solí. Mezitím si na másle osmahneme nastrouhanou zeleninu. Když se kosti uvaří, slijeme vývar, zalijeme jím zeleninu a vaříme dál, přidáme zbytek ingrediencí. Obereme kosti a maso přidáme do polévky.
2. Připravíme si nudle z mouky, vejce a soli. Těsto vyválíme, nakrájíme na širší nudle, které si usušíme na plechu. Uvaříme je v jiné nádobě a přidáme do polévky.