Postup přípravy
Nakrájíme vše na kostičky, švestky zabalíme do anglické slaniny a napichujeme střídavě zeleninu a maso.
Marináda: 150 ml červeného vína, trošku chilli, 3 lžíce oleje, koření na masa, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce hořčice.
Špízy potřeme připravenou marinádou a necháme dvě hodiny odležet. Po odležení orestujeme na oleji, podlejeme vodou, troškou vína a dusíme doměkka.
Bramborové dukátky
Ingredience: brambory na plech2 lžíce másla2–3 stroužky česnekusůl
postup:
Brambory ve slupce dobře omyjeme a osušíme. Nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm a naskládáme je těsně vedle sebe na plech. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Upečené brambory sesypeme do mísy a promícháme s česnekovým máslem.
Hlavní chod
Pohádkový špíz s bramborovými dukátky
Ingredience:
- 500 g hovězího masa
- 500g vepřového masa
- 500 g kuřecího masa
- 1 balení cherry rajčátek
- 3 papriky
- 2 cibule
- 300 g anglické slaniny
- 300 g sušených švestek