Suroviny
Postup přípravy
Omyjeme a vydlabeme rajská jablíčka
Uvařený brambor a mrkev nakrájíme na malé kousky, přidáme nastrouhanou sterilovanou okurku, sterilovaný celer, jablíčko, nastrouhaný sýr, majolku, jogurt nebo zakysanou smetanu, petrželku nebo pažitku
Osolíme, opepříme
Směsí naplníme rajčata a přiklopíme je odříznutou „čepičkou“
Ozdobíme hlávkovým salátem a podáváme s opečeným toustem
Předkrm
Plněná rajská jablíčka
Ingredience:
- rajčata
- 1 vařený brambor
- 1 vařená mrkev
- sterilovaný celer
- sterilovaná okurka
- ždibec strouhaného jablka
- 2 lžíce strouhaného sýra
- 3 lžíce ochucené majonézy
- 2 lžíce jogurtu nebo zakysané smetany
- 1 lžíce petrželky nebo pažitky (co je po ruce)
- tousty
- hlávkový salát na ozdobu