Suroviny
- hladká mouka 200 g
- vejce 4
- olej 100 ml
- cukr krupice 200 g
- vanilkový cukr 1
- zakysaná smetana 2
- skořicový cukr
- kakao
Pudink
- mléko 500 ml
- vanilkový pudink 1
- cukr 1 PL
Postup přípravy
- Do větší mísy dáme vejce, cukr, vanilkový cukr a šleháme do pěny. Pak přidáme olej, mouku a prášek do pečiva. Vše ušleháme. Do vymazaného a moukou vysypaného plechu na pečení nalijeme umixované těsto.
- Připravíme si pudink podle návodu a horký ho prolijeme neupečeným těstem. Opravdu jen prolijeme – nemícháme! Piškot by pak nevyšel nahoru. Poté pečeme asi 15 min při 200 °C. Po upečení těsto chvíli chladíme a zhruba po 5 minutách (povrch musí být teplý) potřeme zakysanou smetanou. Nakonec jemně poprášíme skořicovým cukrem a Grankem.
Autor receptu: Lucie Plesníková