Suroviny
- kuřecí prsní řízek 4 ks
- olivový olej 3 lžíce
- červená cibule 1 ks
- chilli papričky (malá) 1 ks
- ananas (čerstvý) 1/4 ks
- máslo 50 g
- loupaná rajčata (Valfrutta) 1 konzerva
- cukr krupice 1 špetka
- pepř (čerstvě mletý)
- sůl
Postup přípravy
- Maso očistěte a lehce naklepejte. Na pánvi rozpalte olej a řízky na něm opečte po každé straně asi 3–5 minut dozlatova. Přesuňte je na nahřátý talíř, osolte a odložte stranou na teplé místo (talíř postavte na rendlík s mírně vroucí vodou).
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na dílky. Papričku omyjte, osušte, rozřízněte, odstraňte z ní semínka a nakrájejte ji na šikmé řezy. Máte-li celý ananas, oloupejte ho, rozkrojte, odstraňte z něj tuhý střed a čtvrtinu plodu nakrájejte na kostky o velikosti 1,5 x 1,5 cm.
- Do pánve s výpekem přidejte máslo a na mírném ohni je nechte zpěnit. Pak do něj přisypte cibuli a za stálého míchání ji lehce osmažte do světle žluta. Přidejte nakrájený ananas a opečte ho po všech stranách dozlatova. Přisypte rajčata a lehce je rozmělněte vařečkou. Vhoďte nakrájenou chilli papričku, oslaďte, osolte a opepřete. Přidejte opečené řízky a pomalu je duste pod pokličkou asi 15 minut.
- Hotové řízky přesuňte na prkénko a každý v polovině šikmo překrojte. Pak je rozložte na talíře a přelijte omáčkou. Podávejte s vařenou rýží nebo bagetou.
- Prima tip: Zbylý ananas můžete použít do dezertu.