Předkrm 2
Postup přípravy
- citronová šťáva ( - volitelné ) 1 ks
- citronová kůra
- česnek 1-2 ks
- olivový olej
- máslo 1 lžíce
- sušená rajčata 5-6 ks
- bílé víno 200 ml
- chilli paprička 1 ks
- kapary
- petržel-kudrnka
- sůl
Postup přípravy
Krevety naložíme do olivového oleje, utřeného česneku a citronové šťávy a alespoň na 1-2 hodiny dáme do chladničky
Poté si rozpustíme na nepřilnavé pánvi lžíci másla, do které přidáme naložené krevety
Opražíme z obou stran, přilijeme víno a čekáme, až se odpaří
Poté krevety vyndáme a dáme bokem
Do pánve si přidám kudrnku, chilli papričku, nadrobno nakrájená sušená rajčata, kapary a deci vody
Řidší omáčku chvíli povaříme, vrátíme krevety a čekáme, až se vypaří většina tekutiny
Krevety pak přendáme na talíř a přelijeme omáčkou
Ozdobíme citronem a podáváme s opečenou bagetkou
Předkrm 2:
Pikantní krevety na víně se sušenými rajčaty, opečená bagetka
Ingredience:
500g čerstvých syrových neloupaných krevet střední velikosticitronová nebo limetková šťáva z 1 kscitronová kůra1-2 stroužky česnekuolivový olej1 lžíce másla5-6 ks sušených rajčat200 ml bílého vína1 čerstvá chilli papričkakapary dle chutihrst petrželky-kudrnkyšpetka soli