Rybí pekáč
- olivový olej 3 lžíce
- rybí filet (různé ryby podle vaší volby) 1,2 kg
- máslo 2 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- sušený tymián 1 lžička
- sušený rozmarýn 1 lžička
- česnek 5 stroužků
- bílé víno (suché) 200 ml
- mořské plody (mražené nebo čerstvé) 250 g
- tymián (čerstvý na ozdobu)
- rozmarýn (čerstvý na ozdobu)
- citron (k podávání) 1-2 ks
Šťouchané brambory
- brambory 1 kg
- sůl
- máslo 2 lžíce
- anglická slanina 50 g
- smetana ke šlehání (33 % tuku) 150 ml
- nakládaný zelený pepř (podle chuti)
Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení pořadu Karolína, domácí kuchařka najdete ve speciálu:
Odkaz
Karolína, domácí kuchařka
Každou SOBOTU v 18.00 na Primě vám Karolína Kamberská, matka tří dětí, kritička restaurací a lifestylová novinářka představí zdravé, ale zároveň chutné recepty, které lze...
Postup přípravy
- Pestrý rybí pekáč: Troubu předehřejte na 150 °C. Do pekáče nalijte olej, na něj vyrovnejte porce ryb, poklaďte je kousky másla, osolte, opepřete, přidejte bylinkya kolem ryb položte celé a neoloupané stroužky česneku. Pekáč zakryjte alobalem a dejte ho do trouby.
- Po 15 minutách ryby podlijte vínem, lžící je přelijte šťávou z pekáče a pečte dalších 10 minut. Během pečení je ještě jednou přelejte vypečenou šťávou.
- Přidejte plody moře (pokud byly mražené, předem je propláchněte teplou vodou, aby jste je zbavili ledu), odkryjte alobal, zvyšte teplotu v troubě na 200 °Ca pečte dalších 10 minut.
- Hotové ozdobte snítkami čerstvého tymiánua rozmarýnu a podávejte s klínky citronu.
- Šťouchané brambory se slaninou a zeleným pepřem: Brambory nakrájejte a uvařte doměkka v osolené vodě, bude to trvat zhruba 20 minut. Pak vodu slijte.
- Na pánvi rozpusťte máslo, dejte na něj pokrájenou slaninu a několik minut ji opékejte, dokud se nevyškvaří dozlatova. Opečenou slaninu i s máslem nalijte do brambor. Přidejte k nim smetanu a rozšťouchejte je tak, jak to máte rádi.
- Na závěr vmíchejte nakládaný zelený pepř podle vlastní chuti.