Suroviny
Postup přípravy
1
Piškot si připravíme tak, že rozklepneme vejce, polohrubou mouku, moučkový cukr, kypřící prášek a kakao
To vše šleháme asi 5 min
2
Asi ¾ litru mléka si dáme vařit a do zbylého čtvrtlitru rozmícháme dva vanilkové pudinky
Až začne mléko vřít, vlijeme rozmíchaná pudink a stále asi dvě minuty vaříme a mícháme
3
Hotovou směs na piškot ještě zašleháme a vlijeme na vymazaný plech
Rozetřeme po ploše, přidáme pudink ve formě mřížky
Dáme péct na 200 stupňů asi 20-30 minut
4
Mezitím do mísy dáme 4 zakysané smetany, 4 lžíce moučkového cukru a jeden vanilínový cukr a promícháme
Až je buchta upečená, tuto směs ze zakysané smetany rozetřeme po celé ploše a posypeme madlovými lupínky
Zdobíme lístkem meduňky a jahodou