Suroviny
- losos 5 plátků
- citron 1 kus
- máslo 2 lžíce
- hladká mouka 1 lžíce
- mléko 300 ml
- zakysaná smetana 1 kelímek
- sůl
- kapary 3 lžíce
- zakysaná smetana 3 lžíce
- rozmarýn
Postup přípravy
1
Porce ryby osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme rozležet
Pak je naskláme na plech vyložený pečícím papírem, na každou porci položíme kousíček másla a pečeme 15-20 minut
2
Z druhé lžíce másla a hladké mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, rozšleháme metličkou a povaříme velmi zvolna asi 10 minut
Vmícháme jemně nasekané kapary, lžíci citronové šťávy, lžičku citronové kůry, dochutíme solí a pepřem
Nakonec do omáčky vmícháme zakysanou smetanu a už nevaříme
Ideálně podáváme šťouchané brambory s petrželkou a osmaženou cibulkou a máslem