Suroviny
Postup přípravy
Vepřovou panenku podélně rozkrojíme a vytvoříme co největší plát. Vložíme slaninu, kterou mírně potřeme česnekem, osolíme a opepříme. Na závěr potřeme plnotučnou hořčicí. Aby se maso nerozmotalo, sepneme je párátkem. Poté obalíme šípkovým kořením, vložíme na rozpálenou pánem a zprudka opečeme, aby se maso zatáhlo a zůstalo šťavnaté. Potom vložíme do pekáče a mírně podlijeme vodou, aby se nepřipálilo. Pečeme asi 30 minut. Bramborová kaše
Ingredience: 2 kg brambormáslomléko
postup: Dva kilogramy brambor uvaříme a rozmixujeme na kaši. Doředíme máslem a mlékem. Dochutíme solí. Dozdobíme hlávkovým salátem, rajčaty, okurkou a polní ředkví.
Hlavní chod Pečený flák se slaninou a bramborovou kaší
Ingredience:
- 600 g vepřové panenky
- slanina
- sůl, pepř
- 2 stroužky česneku
- 1–2 cibule
- šípkové koření
- olej
- plnotučná hořčice