Bylinková omáčka
Hlavní chod
- brambory 1 kg
Postup přípravy
Kostky z lososa osolíme a okořeníme. Pomalu pečeme na mírně rozpáleném oleji.
Bylinková omáčka:
Lžíci másla rozpustíme na pánvi a přidáme nasekané čerstvé bylinky. Zpěníme, zalijeme bešamelem, potřebnou konzistenci doladíme mlékem. Pro chuť přidáme bílé víno.
Grilovaná zelenina:
Zeleninu očistíme, nakrájíme, osolíme a okořeníme. Pečeme s máslem nasucho v rozpálené troubě.
Hlavní chod
Pečené kostky z lososa s jemnou omáčkou z čerstvých bylinek, grilovanou zeleninou a bramborovými soudky
Ingredience:
- 5 filetů z lososa (á 150 g)
- sůl
- olej
- čerstvé bylinky (rozmarýn, bazalka, koriandr, petržel)
- 1 lžíce másla
- 1 dl bílého vína
- hladká mouka
- mléko
- 1 smetana 12%
- sušené bylinky
- koření na ryby
- 1 kg brambor
- zelenina na grilování:
- 100 g papriky
- 5 kukuřičných klasů
- ½ celeru
- 1 mrkev
- 1 cuketa
Bešamel:
- 80 g másla
- 70 g hladké mouky
- 500 ml mléka
- 500 ml smetany na vaření
- instantní vývar