reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Pečené papriky
Autor: Michal Šajmir Pečené papriky

Pečené barevné papriky

Hodnoceno: 2x
Skvělá chuťovka na párty nebo předkrm či příloha ke grilovanému masíčku. Tyhle barevné papriky získají opečením fantastickou nasládlou chuť a zálivka to jen završí. Jak je jednou vyzkoušíte, budete je dělat pořád dokola :)
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Na plech dejte papír na pečení a na něj položte celé papriky. Troubu rozpalte na maximum. Vložte plech s paprikami do trouby a rovnoměrně opékejte ze všech stran. Papriky můžete také opéct na sporáku na litinové plotýnce nebo je přímo opékat na ohni.
  2. Papriky by měly být důkladně opečené ze všech stran, šlupka by měla být načernalá s puchýřky. Lepší je, když papriky lehce spálíte, než aby byly syrové... Jakmile jsou hotové, vyndejte je z trouby a vložte do pevného igelitového sáčku, dobře ho uzavřete a sáček vložte do mísy se studenou vodou.
  3. Papriky nechte zapařit asi 15 minut. Poté je vyjměte ze sáčku. Šlupka se uvolní a půjde lehce stáhnout. Následně vytáhněte stopku, ideálně i s celým vnitřkem. Poté papriky rozkrájejte na čtvrtky a odstraňte zbývající semínka. Připravené papriky rozložte na talíř.
  4. Na zálivku si v kastrůlku ohřejte olivový olej, přidejte k němu balzamikový a vinný ocet a důkladně promíchejte. Přelejte přes papriky, osolte, opepřete a na závěr posypte nasekanou petrželovou natí. Servírujte s dobrým čerstvým pečivem.

Foto: www.michalsajmir.com

reklama