Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Pečené barevné papriky

4 porce
do 30 minut
Pečené papriky
Pečené papriky Autor: Michal Šajmir
Skvělá chuťovka na párty nebo předkrm či příloha ke grilovanému masíčku. Tyhle barevné papriky získají opečením fantastickou nasládlou chuť a zálivka to jen završí. Jak je jednou vyzkoušíte, budete je dělat pořád dokola :)
Reklama
Reklama

Postup

  1. Na plech dejte papír na pečení a na něj položte celé papriky. Troubu rozpalte na maximum. Vložte plech s paprikami do trouby a rovnoměrně opékejte ze všech stran. Papriky můžete také opéct na sporáku na litinové plotýnce nebo je přímo opékat na ohni.
  2. Papriky by měly být důkladně opečené ze všech stran, šlupka by měla být načernalá s puchýřky. Lepší je, když papriky lehce spálíte, než aby byly syrové... Jakmile jsou hotové, vyndejte je z trouby a vložte do pevného igelitového sáčku, dobře ho uzavřete a sáček vložte do mísy se studenou vodou.
  3. Papriky nechte zapařit asi 15 minut. Poté je vyjměte ze sáčku. Šlupka se uvolní a půjde lehce stáhnout. Následně vytáhněte stopku, ideálně i s celým vnitřkem. Poté papriky rozkrájejte na čtvrtky a odstraňte zbývající semínka. Připravené papriky rozložte na talíř.
  4. Na zálivku si v kastrůlku ohřejte olivový olej, přidejte k němu balzamikový a vinný ocet a důkladně promíchejte. Přelejte přes papriky, osolte, opepřete a na závěr posypte nasekanou petrželovou natí. Servírujte s dobrým čerstvým pečivem.
Reklama

Foto: www.michalsajmir.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama