Suroviny
- pepř 0.5 lžiček
- worcesterová omáčka 1 lžíce
- paprika sladká mletá 1 lžička
- chilli 1 špetka
- sádlo 2 lžíce
- solamyl 1 lžíce
- žampion 250 g
- vejce 2 kusy
- pórek 1 kus
- sójová omáčka 5 lžic
- kuřecí prsa 4 kusy
- cukr 1 lžíce
- červená paprika 1 kus
- sůl 1 lžička
- cibule 2 kusy
- brambory 1 kg
Postup přípravy
1. Dáme vařit brambory ve slupce.
2. Maso nakrájíme na kostky a v míse je zalijeme sójovou omáčkou a worcesterem. Přidáme cukr, papriku a trochu chilli. Dále nakrájíme na kostičky všechny ostatní suroviny a smícháme je s připraveným masem. Přidáme vejce a Solamyl. Vznikne hustá hmota, kterou necháme odležet několik hodin v ledničce.
3. Když jsou brambory uvařené doměkka, rychle je zchladíme proudem studené vody a oloupeme. Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na sádle ve větším hrnci. Oloupané brambory protlačíme kolečkem s mřížkou (na bramborový salát) přímo do hrnce s cibulkou. Osolíme, opepříme a promícháme. Necháme prohřát a přiklopíme pokličkou, aby brambory zůstaly teplé.
4. Z masové směsi tvoříme na lívanečníku placičky, které pečeme na oleji po obou stranách. Pokud není k dispozici lívanečník, tvoříme placičky lžící. Podáváme s hotovými brambory a ozdobíme oblohou, kterou máme rádi. Můžeme podávat s tatarskou omáčkou.