Na domácí majonézu
- mléko 1 dl
Na pařížský mls
- sůl 1 špetka
Na aspikový dort
- salám 100 g
Na aspikový dort
- cibule 1 kus
Postup přípravy
1
Na pařížský mls si nastrouháme salám, přidáme sůl, pepř, nadrobno nakrájené nebo mixované sterilované okurky, hořčici a vaničku majonézy
Vše smícháme, nakonec dle chuti přidáme lžíci cukru moučky
Můžeme dle chuti přidat ingredience podle vlastní chuti - sýr, hrášek, kukuřici atd
2
Na aspikový dort si v horké vodě rozmícháme asi 200 ml sáček s želatinou, poté přidáme ještě asi 300 ml vody nebo nálevu z okurek, zamícháme
Do formy naskládáme postupně všechny ingredience a vždy každou zalijeme želatinou, necháme ztuhnout
Postupně začínáme vejci a okurkami, proložíme šunkou, sýrem, salámem, můžeme přidat i vrstvu pařížského mlsu a stále opakujeme dle potřeby, poté dáme chladit do lednice
3
Na domácí pletýnky si z droždí, cukru, trochy vlažné vody a dvou lžic mouky připravte kvásek a nechte ho vzejít
Do mísy prosejete zbylou hladkou mouku
Přidejte nakrájenou slaninu a sýr, vejce, sůl, zbylou vlažnou vodu a vykynutý kvásek
Těsto prohněteme, nakrájíme na kousky, které vyválíme rukama a zapleteme do malých copánků
Houstičky potřeme vejcem, posypeme solí, kmínem, sezamem, nebo mákem, pečeme při 190 stupních asi 20-25 minut do zlatova
4
Na domácí majonézu potřebujeme 1 díl mléka, 2 díly oleje, lžičku plnotučné hořčice, sůl, a vše rychle vyšleháme ručním ponorným mixérem dotuha
ilovnice masa Slávka špenát nemusí, zato Martin si pochutnal a Janiny palačinky vychválil
Ingredience: 500 ml mléka,4 vejce,200 g hladké mouky,špetka soli,olej na smažení,250 g listového špenátu,150 g slaniny,150 g eidamu,100 ml smetany (33 %),2 stroužky rozdrceného česneku,sůl,špetka Vegety
postup:Z mléka, vejce, mouky a soli mixérem vytvoříme hladké těstíčko, které dáme do chladničky na hodinu odležet
Špenát spaříme
Na pánvi zpěníme slaninu, přidáme špenát, smetanu, česnek, sůl, Vegetu, sýr a necháme prohřát
Odstavíme
Na oleji usmažíme po obou stranách palačinky, které naplníme směsí
Na talíř dáváme rozkrojené a posypané sýrem, ozdobené cherry rajčaty
Teplota: 160 °C Vhodné pro vegetariány: nePočet porcí: 5 a víceObtížnost: pro začátečníkyNárodní kuchyně: česká Doba přípravy: do 30 minutČas vaření: 20 minutRecipe category: předkrm / smažen