Head
- brusinky 8 lžic
- švestky 15 kusů
Na smetanové brambory
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
1
Z panenky nakrájíme centimetrové medailonky
Lehce je pěstí naklepeme, osolíme, opepříme a dáme odležet
Mandle spaříme, oloupeme a na oleji osmažíme dozlatova
Hrozinky a sušené švestky namočíme
2
Na hlubší pánvi rozmícháme povidla s vodou na kaši
Přidáme hrozinky, pokrájené švestky, brusinky a alkohol
Krátce provaříme, aby se alkohol vypařil
Osolíme, opepříme, případně zahustíme strouhaným perníkem
Panenku zprudka osmažíme z obou stran na oleji a vložíme do omáčky
3
Brambory oloupeme a nastrouháme na okurkovém struhadle na tenké plátky
Prosolíme a navrstvíme do hlubšího pekáče
Zalijeme šlehačkami a přidáme rozmarýn
Pečeme ve vyhřáté troubě asi půl hodiny, než brambory změknou a smetana se skoro vypaří
Přidáme špetku nastrouhaného oříšku
Na závěr zasypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme dozlatova