Bramboráky
- brambory 400 g
Postup přípravy
- vepřové maso 300 g
- kuřecí maso 300 g
- cibule
Bramboráky
Postup přípravy
Postup přípravy
1. Všechno maso si nakrájíme na nudličky. Nakrájíme si cibuli a maso orestujeme dozlatova. Hovězí maso se dělá nejdéle, proto bychom s ním měli začít, pokračovat vepřovým a nakonec kuřecím. Zalijeme půlkou piva, přidáme kečup a půlku protlaku, oloupaná, na kousky pokrájená rajčata, nakrájenou papriku, nastrouhaný česnek a koření. Vaříme, dokud maso není měkké. Půl hodiny před koncem přidáme najemno postrouhanou bramboru a dovaříme. Podle chuti se přidává chilli nebo česnek
2. Bramboráky: Oloupané brambory si nastrouháme na jemném struhadle a přidáme všechny ingredience. Smažíme na rozpáleném oleji a podáváme k masu se zeleninovou šťávou.
Hlavní chod:
Pálivá huba s bramboráčkem
Ingredience:
300 g zadního hovězího masa
300 g vepřové kýty
300 g kuřecích prsou
1 cibule
3 rajčata
2 papriky červené
1 větší brambora
1 ostrý kečup
1 tomatový protlak
půl láhve černého piva
2 stroužky česneku
chilli dle chuti
1 lžička červené mleté papriky
pepř a sůl
Na bramboráčky:
400 g brambor
hrst strouhanky
2 vejce
100 g polohrubé mouky
olej
sladká mletá paprika
sůl a pepř