Piškot
- vejce 5
Na ozdobu
Tvarohový krém
Piškot
- olej 1/2 šálku
- olej 0.5 šálek
- citronová kůra
- citronová kůra
- tuk
Tvarohový krém
- měkký tvaroh 2 balení
- máslo 1
- cukr krupice 1 šálek
- vanilkový cukr 1
Na ozdobu
Postup přípravy
- Bílky oddělíme od žloutků a ušleháme tuhý sníh. Žloutky zvlášť ušleháme s cukrem do husté pěny, postupně zašleháváme olej, až vznikne krém.
- Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, strouhanou citronovou kůru a opatrně vmícháme sníh z bílků. Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech (nebo použijeme pečicí papír) a upečeme v mírně rozehřáté troubě dozlatova.
- Necháme vychladnout. Mezitím utřeme tvaroh se změklým máslem a cukrem a tento krém rozetřeme na vychladlý piškot. Necháme chvíli v lednici ztuhnout, poklademe ovocem a zalijeme dortovým želé, které jsme připravili podle návodu na sáčku. Necháme opět ztuhnout a krájíme řezy.
Autor receptu: Irina Hobzová