Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Ostré malajské nudle

4–6 porce
do 30 minut
Ostré malajské nudle
Ostré malajské nudle Autor: profimedia.cz
Pokud máte rádi hodně ostrá jídla, můžete přidat nakrájenou čerstvou chilli papričku navíc.
Reklama
Reklama

Postup

  1. V hrnku smíchejte všechny ingredience na omáčku.
  2. Ve woku nebo na velké nepřilnavé pánvi rozehřejte lžíci oleje. Přilijte vyšlehaná vejce s trochou vody a nechte je usadit do omelety. Překlopte ji na talíř a dejte stranou.
  3. Do hrnce s vařící vodou dejte nudle a vařte 3–4 minuty, až začnou měknout.
  4. Mezitím rozehřejte ve woku nebo na pánvi zbývající olej, přidejte česnek, nudličky papriky a mrkve a polovinu jarní cibulky. Opékejte a míchejte několik minut, potom přidejte kapustu nebo mladé zelí, potom natrhané maso a vařte dalších pár minut.
  5. Přidejte připravenou omáčku, potom okapané nudle a dobře promíchejte. Přidejte také trochu vody z vařených nudlí, aby omáčka lépe přilnula na nudle.
  6. Omeletu pevně srolujte a nakrájejte na tenké nudličky, které se zbývající jarní cibulkou navršte na hotové nudle.
Reklama

Ostré malajské nudle Foto:

Ostré malajské nudle, foto: Profimedia.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama