Suroviny
- rostlinný nebo sezamový olej 3 lžíce
- Vejce 2 ks
- vaječné nudle 250 g
- Česnek 2 stroužky
- zelená nebo červená paprika 1 ks
- mrkev 1 ks
- jarní cibulka 4 ks
- kapusta nebo jarní zelí 60 g
- uvařené kuřecí nebo vepřové maso 250 g
Na omáčku
- kvalitní kečup 4 lžíce
- thajská rybí omáčka 4 lžíce
- sladká chilli omáčka 3 lžíce
- omáčka ze suchého sherry 3 lžíce
- tmavá nebo světlá sójová omáčka 2 lžíce
Postup přípravy
- V hrnku smíchejte všechny ingredience na omáčku.
- Ve woku nebo na velké nepřilnavé pánvi rozehřejte lžíci oleje. Přilijte vyšlehaná vejce s trochou vody a nechte je usadit do omelety. Překlopte ji na talíř a dejte stranou.
- Do hrnce s vařící vodou dejte nudle a vařte 3–4 minuty, až začnou měknout.
- Mezitím rozehřejte ve woku nebo na pánvi zbývající olej, přidejte česnek, nudličky papriky a mrkve a polovinu jarní cibulky. Opékejte a míchejte několik minut, potom přidejte kapustu nebo mladé zelí, potom natrhané maso a vařte dalších pár minut.
- Přidejte připravenou omáčku, potom okapané nudle a dobře promíchejte. Přidejte také trochu vody z vařených nudlí, aby omáčka lépe přilnula na nudle.
- Omeletu pevně srolujte a nakrájejte na tenké nudličky, které se zbývající jarní cibulkou navršte na hotové nudle.