Pokud máte rádi hodně ostrá jídla, můžete přidat nakrájenou čerstvou chilli papričku navíc.
4 porce
30 minut
Suroviny
rostlinný nebo sezamový olej
3 lžíce
Vejce
2 ks
vaječné nudle
250 g
Česnek
2 stroužky
zelená nebo červená paprika
1 ks
mrkev
1 ks
jarní cibulka
4 ks
kapusta nebo jarní zelí
60 g
uvařené kuřecí nebo vepřové maso
250 g
Na omáčku
kvalitní kečup
4 lžíce
thajská rybí omáčka
4 lžíce
sladká chilli omáčka
3 lžíce
omáčka ze suchého sherry
3 lžíce
tmavá nebo světlá sójová omáčka
2 lžíce
Postup přípravy
V hrnku smíchejte všechny ingredience na omáčku.
Ve woku nebo na velké nepřilnavé pánvi rozehřejte lžíci oleje. Přilijte vyšlehaná vejce s trochou vody a nechte je usadit do omelety. Překlopte ji na talíř a dejte stranou.
Do hrnce s vařící vodou dejte nudle a vařte 3–4 minuty, až začnou měknout.
Mezitím rozehřejte ve woku nebo na pánvi zbývající olej, přidejte česnek, nudličky papriky a mrkve a polovinu jarní cibulky. Opékejte a míchejte několik minut, potom přidejte kapustu nebo mladé zelí, potom natrhané maso a vařte dalších pár minut.
Přidejte připravenou omáčku, potom okapané nudle a dobře promíchejte. Přidejte také trochu vody z vařených nudlí, aby omáčka lépe přilnula na nudle.
Omeletu pevně srolujte a nakrájejte na tenké nudličky, které se zbývající jarní cibulkou navršte na hotové nudle.