Posypka
- hera ( - volitelné ) 125 g
Tvarohová náplň
- cukr moučka 100 g
- vanilkový cukr 3 kusy
Head
- vejce 2 kusy
- olej ( - volitelné ) 250 ml
- sůl 1 lžička
- hladká mouka 300 g
- polohrubá mouka 300 g
- ovoce 1 dávka
Postup přípravy
Z prvních tří surovin na těsto si připravíme kvásek
Pokud zaděláváte těsto v domácí pekárně, dáte tam všechny suroviny v pokojové teplotě najednou - začneme tekutými surovinami
Vykynuté těsto rozdělíme na šest dílů a necháme ještě chvíli kynout
Vytáhneme těsto do tvaru koláčů a položíme je na plech vymazaný máslem
Koláče pokryjeme tvarohovou hmotou, kterou jsme si smíchali a vyšlehali z uvedených surovin, na to vyskládáme ovoce a nakonec posypeme drobenkou z másla (Hery), cukru a mouky
Frgály pečeme na 180 stupňů asi 20 minut