5 ingrediencí – Středomoří

Opálená růžičková kapusta s krémovým parmazánovým dresinkem a krutony podle Jamieho Olivera

Moje hodnocení
1x

Příprava tohoto chutného pokrmu je opravdu zábavná. Kromě růžičkové kapusty můžete opalovat i jiné středomořské brukve, například stonkovou brokolici, kadeřávek, květák nebo romanesco.

4 porce
30 minut
298 kcal

Suroviny

Postup přípravy

  1. Kapustičky seřízněte na spodní straně, rozpulte je a opalujte ve velké pánvi na smažení s nepřilnavým povrchem na středním ohni 15 minut nebo dokud nejsou na vnější straně opálené a uvnitř křehké a prohřáté. Vyklopte je na prkénko.
  2. Mezitím najemno nastrouhejte většinu parmazánu a vmíchejte ho do jogurtu spolu s citronovou šťávou. Přidejte podle chuti mořskou sůl a černý pepř a dresink naneste na servírovací talíř.
  3. Pánev zahřívejte na středním až silném ohni. Chléb nakrájejte na 1cm kostičky, zakápněte olivovým olejem a opékejte 4 minuty dozlatova. Na posledních několik sekund kostičky posypte najemno nastrouhaným zbývajícím parmazánem a několikrát prohoďte.
  4. Krutony a kapustičky upravte na jogurt, dokončete hoblinkami parmazánu navíc a pokapejte extra panenským olivovým olejem.

Vyzkoušejte kapustové karbanátky s mletým masem podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

5 ingrediencí – Středomoří

Jamie Oliver 5 ingrediencí – Středomoří

Jamie Oliver ve své nové knize představuje více než 125 receptů, které jsou oslavou středomořských surovin, chutí i vůní. Inspirovaly ho cesty po tomto oblíbeném regionu a s nadšením přetvořil klasické recepty na něco „oliverovsky“ působivého a jednoduchého. Na každý recept budete potřebovat jen 5 surovin, takže připravíte chutná jídla bez dlouhého nákupního seznamu a velké kopy nádobí... Zhruba polovina receptů je buď bezmasých, nebo s menším obsahem masa. Hledáte-li inspiraci na saláty, polévky, těstoviny, zeleninové pokrmy, jídla z ryb či mořských plodů, drůbeže, vepřového, hovězího i jehněčího masa nebo na slané koláče a dezerty, určitě si vyberete.

Vydalo nakladatelství Slovart.


Přečtěte si také

Recepty