Suroviny
- růžičková kapusta 500 g
- parmazán 50 g + k podávání
- řecký jogurt 250 g
- citrony 1/2 ks
- kváskový chleba 2 tlusté krajíce
- olivový olej
- mořská sůl
- černý pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Kapustičky seřízněte na spodní straně, rozpulte je a opalujte ve velké pánvi na smažení s nepřilnavým povrchem na středním ohni 15 minut nebo dokud nejsou na vnější straně opálené a uvnitř křehké a prohřáté. Vyklopte je na prkénko.
- Mezitím najemno nastrouhejte většinu parmazánu a vmíchejte ho do jogurtu spolu s citronovou šťávou. Přidejte podle chuti mořskou sůl a černý pepř a dresink naneste na servírovací talíř.
- Pánev zahřívejte na středním až silném ohni. Chléb nakrájejte na 1cm kostičky, zakápněte olivovým olejem a opékejte 4 minuty dozlatova. Na posledních několik sekund kostičky posypte najemno nastrouhaným zbývajícím parmazánem a několikrát prohoďte.
- Krutony a kapustičky upravte na jogurt, dokončete hoblinkami parmazánu navíc a pokapejte extra panenským olivovým olejem.
Opálená růžičková kapusta s krémovým parmazánovým dresinkem a krutony podle Jamieho Olivera Zdroj: 5 ingrediencí – Středomoří
Vyzkoušejte kapustové karbanátky s mletým masem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE