Head
- máslo ( - volitelné ) 8 lžice
Na krém
- vanilkový cukr 1 kus
Head
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
1
Vodu uvedeme do varu
Vmícháme špetku soli a máslo nebo olej
Když začne voda znovu vřít, pomalu do ní sypeme mouku a mícháme, až je těsto hladké, lesklé a nelepí se na vařečku ani na dno a stěny nádoby
Poté je odstavíme z ohně a necháme trochu vychladnout
Do vlahého těsta zapracujeme postupně vařečkou vejce jedno po druhém a těsto vždy dobře propracujeme
Těstem naplníme cukrářský sáček s širším hvězdicovitým tvořítkem a tvarujeme jím na plech pokrytý pečícím papírem věnečky či větrníčky
V horké troubě upečeme dorůžova
Prvních 10 minut troubu neotevíráme, těsto by nevyběhlo
Upečené věnečky rozkrojíme a po vychladnutí naplníme krémem
Povrch pocukrujeme
2
Na přípravu krému svaříme 1 ¾ hrnku mléka, kam vmícháme pudink, který jsme smíchali s ¼ studeného mléka
Za stálého míchání vaříme asi 2 minuty
Pudink za občasného míchání necháme vychladnout
Poté do vlahého pudinku postupně zašleháváme změklé máslo, utřené s cukrem a vanilkovým cukrem
Nakonec dochutíme krém rumem