Suroviny
Postup přípravy
Uděláme pudink dle návodu. Rozšleháme bílky. Do žloutků dáme cukr a ušleháme. Přidáme mouku, olej, vodu, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Do těsta vmícháme bílky a po lžičkách pudink. Dáme na plech a upečeme. Koláč necháme vychladnout, potřeme ho zakysanou smetanou a posypeme kakaem.Teplota: 180 °CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5 Obtížnost: pro začátečníkyNárodní kuchyně: českáDoba přípravy: 30–60 minutDoba vaření: 20 minutRecipe category: moučník / pečeníDezertŇamka se zakysanou smetanou
postup:
Uděláme pudink dle návodu. Rozšleháme bílky. Do žloutků dáme cukr a ušleháme. Přidáme mouku, olej, vodu, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Do těsta vmícháme bílky a po lžičkách pudink. Dáme na plech a upečeme. Koláč necháme vychladnout, potřeme ho zakysanou smetanou a posypeme kakaem.
Dezert
Ňamka se zakysanou smetanou
Moučníky si byly docela podobné a tenhle byl ohodnocen jako průměrný.
Ingredience:
- 100 ml oleje,
- 100 ml vlažné vody,
- 200 g moučkového cukru,
- 4 velká vejce,
- 220 g hladké mouky,
- 1 prášek do pečiva,
- 1 sáček vanilkového cukru,
- 3 zakysané smetany,
- 1 pudink,
- 1 lžíce kakaa.