Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Myslivecký guláš s perníkovým knedlíkem

4–6 porce
nad 2 hodiny
Myslivecký guláš s perníkovým knedlíkem
Spouštím video za 5s.
Využijte dobu, kdy je k mání čerstvá zvěřina. Poctivý guláš s měkkounkým masem doplňte zajímavými knedlíky s perníkem, který jim dodá příjemnou chuť a nezvyklou barvu.
Reklama

Sledujte novou kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Reklama

Postup

  1. Maso z divočáka nakrájíme na kostky a osolíme, zeleninu nakrájíme na kolečka a proužky. Maso proložíme zeleninou, bylinkami a kořením (jalovec trochu roztlučeme v utěrce nebo hmoždíři) do mísy. Zalijeme dobrým červeným vínem a dáme na noc do lednice.
  2. Druhý den maso, zeleninu a víno zase rozdělíme. Pomůžeme si cedníkem. Na oleji maso zprudka opečeme a pak ho vyjmeme, ihned vložíme zeleninu a slaninu nakrájenou na kostičky. Když se nám bude zdát zelenina a slanina dost opečená, přidáme mletou papriku, lžíci másla, protlak, krátce orestujeme a zalijeme červeným vínem, jež nám zbylo z nakládání, přidáme maso a dusíme. Přidáváme vývar nebo vodu, když už se víno téměř odpaří (cca po půl hodině).
  3. Když je maso měkké vyjmeme ho do jiného kastrolu a omáčku na něj propasírujeme. Dochutíme solí a pepřem.
  4. Než se maso dodusí, připravíme si knedlíky. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Perník nastrouháme a z bílků ušleháme sníh. Žloutky, perník, mléko, mouku, rohlíky a sůl promícháme. Nakonec opatrně vmícháme sníh.
  5. Těsto na perníkové knedlíky rozdělíme do sádlem vymazaných hrníčků a vaříme v hrnci pod pokličkou, zalité do poloviny vroucí vodou (voda nesmí být moc vysoko, aby při bublání nenatékala do hrnků).
  6. Zda jsou knedlíky hotové, vyzkoušíme špejlí – když se na ni nelepí těsto, máme hotovo. Bude to trvat tak 20 minut.
Reklama

Myslivecký guláš s perníkovým knedlíkem  Foto:

Myslivecký guláš s perníkovým knedlíkem                                               Foto: Karolína, domácí kuchařka

Karolína, domácí kuchařka

Karolína, domácí kuchařka - kniha Foto:

Karolína Kamberská

Kniha je oslavou domácího vaření. Gastronomická novinářka, písničkářka a matka tří dětí Karolína Kamberská ve svých receptech vychází z tradic našich babiček, ale přetváří je pro 21. století. Recepty předávané z generace na generaci, kuchařská invence i inspirace z cest tvoří praktickou výbavu pro všechny, kterým záleží na tom, aby chvíle u společného stolu byly malou každodenní radostí.

Podstatným rozšířením nabídky jídel z televizního pořadu "Karolína, domácí kuchařka" vznikla pestrá kolekce receptů, které vám pomohou vařit nápaditě, z dostupných surovin a v krátkém čase. Karolína dobře zná z vlastní zkušenosti všechny zapeklité situace, které moderní hospodyně doma čekají. A její kuchařka je řeší s bravurou, vtipem a pochopením.

Další rychlé a jednoduché recepty od Karolíny najdete v novém časopise Prima FRESH, který je právě v prodeji:

Časopis Prima FRESH

PŘEKVAPENÍ! Vydáváme časopis Prima FRESH

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama