Suroviny
- mrkev 300 g
- vejce 4
- vlašské ořechy ( - volitelné ) 100 g
- hladká mouka 100 g
- prášek do pečiva
- skořice
- citronová šťáva
- cukr
- šlehačka
- mátové lístky
- poleva
Postup přípravy
Dezert
Mrkvový dortík
Ingredience:
300g mrkve4 vejce100g mandlí nebo vlašských ořechů100g hladké moukyprášek do pečivaskořicecitronová kůra a citronová šťáva (nebo aroma)malý hrnek cukru šlehačka ke šlehánípár mátových lístkůpoleva (buď kupovaná, nebo domácí – moučkový cukr, citronová šťáva)
Postup:
Mrkev oškrábeme, nastrouháme do misky, přidáme menší hrnek cukru, 4vejce, promícháme, nasypeme mandle (ořechy), skořici (dle chuti), nastrouháme citronovou kůru, mouku, prášek do pečiva, vše dobře promícháme, dáme péct na vymazaný plech nebo do dortové formy na 10minut na 160 stupňů, pak dalších 20–30minut na 180 stupňů. Vyjmeme, necháme vychladnout. Po vychladnutí vykrajujeme kostičky, kolečka, nebo jiné tvary. Na talíř servírujeme jeden kus korpusu, namažeme polevou (lze i marmeládou), přiklopíme druhým kusem, ozdobíme šlehačkou a dvěma malými lístky máty.