Na přílohu
- dlouhozrnná rýže 1 dávka
Head
- zadní hovězí plát 1 kus
- plát vepřové kýty 1 kus
- paprika 1 dávka
- vejce 4 kus
- cigára 2 kus
- hořčice 1 dávka
- uzená vepřová kýta 150 g
- cibule 1 kus
- gyros koření 1 dávka
- grilovací koření 1 dávka
- kyselé okurky 3 kus
Postup přípravy
Na půlce cibule si usmažíme vajíčka
Tři pláty masa si osolíme, opepříme, hovězí potřeme hořčicí, vepřové grilovacím kořením, krůtí posypeme např
kořením na gyros
Nakrájíme si najemno barevné papriky
Rolády poklademe vaječnou míšeninkou a kusy papriky, do hovězí a vepřové dáme nožičky cigára, do krůtí můžeme dát třeba směs jater osmažených na cibulce (a slanině dle chuti), pokud je máme rádi, nebo kousky kyselé okurky
Rolády zavineme, posolíme a osmahneme na horkém oleji s máslem, aby se zatáhly
Pečeme v troubě na 180 °C nejprve zakryté, potom odklopíme a dopečeme doměkka, aspoň jednou obrátíme, kontrolujeme, jemně podléváme
Když je maso měkké, doděláme šťávu, která je důležitá, protože přílohou bude rýže
Nejprve je upečená krůtí roláda, potom vepřová a nakonec hovězí
Na přílohu si na oleji osmažíme cibulku dosklovata, na ní si osmahneme rýži, pak jemně osolíme a zalijeme vodou – asi dva prsty nad rýži
Dáme do trouby k roládě podusit asi dvacet minut před koncem pečení posledního masa
Pokud máme rádi hrášek, můžeme do rýže před podáváním přimíchat sterilovaný a lžičku másla