Najděte si recept
Na co máte chuť?

Miminka – párečky v listovém těstě na dětskou oslavu
Sledujte kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 17.00 na Primě!
Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:
Odkaz
Karolína, domácí kuchařka
Suroviny
- Listové těsto 500 g nebo 4 pláty rozváleného
- malé koktejlové párečky 50 g
- vejce na potření 1 ks
- sezamová semínka na posypání
Postup
- Listové těsto rozválejte na tenký plát, ten rozkrájejte na čtverce o hraně cca 10 cm.
- Uhlopříčně na každý čtverec položte páreček (máte-li delší, rozdělte je napůl) a tři strany přeložte tak, jako byste balili miminko do zavinovačky – aby mu koukala jen “hlavička”. Tedy nejprve zakryjte “nožičky”, pak přehněte obě boční strany a stlačte k sobě. Zavinovačky potřete rozšlehaným vajíčkem a posypejte sezamovým semínkem.
- Troubu rozpalte na 200 °C a miminka nechte upéct, až bude zavinovačka zlatavá. Bude to trvat cca 15 minut.
Miminka – párečky v listovém těstě na dětskou oslavu; foto: Silvie Kolevová/Jídlo jako vášeň
Karolína, domácí kuchařka – JÍDLO JAKO VÁŠEŇ
Karolína Kamberská
Třetí kniha gastronomické novinářky a televizní kuchařky Karolíny Kamberské navazuje na předchozí velmi úspěšné tituly Karolína, domácí kuchařka a Štěstí z kuchyně i na oblíbený televizní pořad o vaření na TV Prima. Autorka v nové knize s nadsázkou přiznává, že možná jídlu přikládá moc velký význam – ale považuje zkrátka za velmi blahodárné udělat si na jídlo čas a uprostřed stolu zapálit svíčku.
V tomto svém přístupu k jídlu cítí Karolína spřízněnost se Středomořím, proto právě tam hledala inspiraci pro řadu receptů. Kromě toho kniha nabízí nápady, jak pohostit větší společnost přátel či partu malých děti - zkrátka každého, s kým se čtenář chce o svou lásku k jídlu podělit.
Kniha obsahuje jak všechny recepty z nové podzimní řady pořadu Karolína, domácí kuchařka, tak recepty vytvořené pouze pro tuto knihu. Stejně jako u předchozích Karolíniných kuchařek je každý recept doplněn krásnou barevnou fotografií od Silvie Kolevové a také praktickými tipy, díky kterým jídlo snadno uvaří i začínající kuchaři. Čtenáři se opět mohou těšit i na Karolíniny postřehy a vzpomínky, které se vážou k jednotlivým jídlům.
Kniha vychází začátkem listopadu 2016.